Producător: COLTELLERIE BERTI
Cod produs: 63 Napoletano pocket knife
Disponibilitate: 2-3 Days
1.116,58Lei
Fără TVA: 938,30Lei

Familia Berti produce cutite de mai bine de o suta de ani, din anul 1895. Totul a inceput cu David cand acesta si-a deschis primul atelier in Via dell’Oche din Scarperia, iar traditia familiei a continuat fara intrerupere de atunci: David a fost urmat de Severino, apoi Alvaro iar acum Andrea tine in viata minunata traditie. Retine totusi, producerea cutitelor doar de dragul de a mosteni o traditie nu e suficient, e important sa o faci de ceva timp, cam de un secol!

Munca unui singur artizan. Semnat cu initialele lui. Confirmandu-i maiestria si valoarea.

Fiecare cutit fabricat la Coltellerie Berti este produsul unei singure perechi de maini ale unui artizan. Oricine il incepe, il termina. Aceasta este esenta maiestriei din familia Berti, care din 1895 a mentinut reala bucuria detinerii unui cutit fabricat manual prin traditii mestesugaresti autentice. Si ca sa fie convingatori, fiecare cutit Berti are initialele arizanului gravate in lama lui.

Cutit cu maner simplu  si arc simplu. Printre cutitele aflate in productie in Scarperia in a doua jumatate a anilor 1800. Nu este clar daca acest cutit special a derivat dintr-un model produs initial in Napoli. Cutitul a fost apreciat in special in sudul Italiei. A fost produs in Scarperia, vandut in Napoli si in toata regiunea Campania.

Lama: otel inoxidabil, finisaj tip oglinda.

Maner: corn bivol.

Lungimea totala a cutitului: 20.2 cm.

Lungimea totala a lamei: 9.1 cm.

Greutate: 71 g.

Descriere suplimentara:

  • lama taiata cu laser si arc taiat cu laser: lama este facuta din placa speciala de otel, cu un grad ridicat de carbon si ofera o putere de taiere mare. Fiecare lama a fost batuta la 1055 de grade Celsius si racita la - 80 de grade Celsius;
  • arc simplu in maniera italiana: este un arc ce face lama stabila dar nu fixa. Pentru a deschide sau a inchide cutitul trebuie sa invingi rezistenta arcului, dar acesta nu este un dispozitiv de blocare;
  • maner din corn de bivol: cornul utilizat este intotdeauna un rest de la sacrificarea animalelor care au ajuns la sfarsitul vietii in munca campului, fapt ce permite cresterea completa a coarnelor intre 20 si 50 cm, dand posibilitatea Coltellerie Berti sa obtina cea mai buna calitate a coarnelor, fara niciun sacrificiu direct sau ulterior al animalelor. Ei folosesc doar varful cornului, ceea ce ofera cea mai buna calitate din punct de vedere al frumusetii si stabilitatii in timp. Cu toate acestea, trebuie amintit ca un corn este materie vie care sufera modificari in timp. Coarnele de bivol trebuie sa fie achizitionate din India, deoarece calitatea coarnelor de bivol de apa din India este de neegalat.

Fabricat manual in Italia.

Termen de livrare 1 saptamana.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie